Új család – új élet, új lakás.

Szponzorált tartalom

https://www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak

https://www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak

Az egyik legjobb barátnőm, Viki igazán izgalmas hónapokon van túl. Először is, férjhez ment! Az esküvő, remekül sikerült, Viki elképesztően gyönyörű volt, a vendégek pedig szintén nagyon jól mulattak. A nászúttal is szerencséjük volt, mert nem különösebben tett nekik keresztbe semmilyen járványügyi korlátozás. Most pedig éppen lakáskeresésben vannak, hogy egy új otthonban kezdhessék el a közös életüket a férjével. Vikinek már volt egy saját kis lakása a 7. kerületben Budapesten, most ezt szeretnék eladni.

Bár nagyon elfoglalt mostanában, egy kávé erejéig össze tudtam vele ülni a hétvégén, és elmesélte, hogy már akadt is potenciális vevő, úgyhogy muszáj lenne beszereznie a lakás energetikai tanúsítványát. Ennek ugyanis kötelező meglennie ahhoz, hogy az adásvételi szerződést aláírhassák. Ez a dokumentum mutatja meg, energetikai szempontból mennyire hatékony az adott lakás, azaz mennyi energiába (és végső soron mennyi pénzbe) kerül a fenntartása. Én ilyenről nem is tudtam. Elég bonyolultan hangzik az egész, gondoltam biztos jó sok pénzbe is kerül beszerezni. Ekkor Viki megnyugtatott, hogy az egész nagyon egyszerű, és az ára sem olyan vészes. Át is dobta nekem az e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak linket, hogy magam is jobban szemügyre vehessem, miről is van szó.

A linken találtam egy táblázatot, ahol láttam, hogy külön árszabás vonatkozik a lakásokra és családi házakra, és négyzetméter alapon jelölik ki az árakat. Egy akkora budapesti lakás esetében, mint Vikié, ez az ár bruttó 17.990 forint. Az e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak oldalon ráadásul még azt is írják, hogy árgaranciát kínálnak ügyfeleiknek. Ez azt jelenti, hogy ha egy másik energetikai tanúsítással foglalkozó cégnél kedvezőbb áron kaphatják meg a tanúsítványt, akkor az e-tanusitas is azon az alacsonyabb áron végzi el a munkát. Ezek után nem csodálom, hogy Magyarország összes energetikai tanúsítványának a 10%-át ők végzik el. Ilyen feltételek mellett én is őket választanám.

Viki már fel is hívta őket, és igazából nagyon rövid időn belül megvolt az egész. Ez nem egy olyan hivatalos dokumentum, amire heteket kell várni, mint általában. Az e-tanusitas embere egy megbeszélt időpontban kiment a lakáshoz, elvégezte a felmérést, és még ott a helyszínen továbbította a méréseket és adatokat a központjukba, ahol már abban a pillanatban el is tudták kezdeni a tanúsítvány kiállítását. Egy napon belül pedig Viki már meg is kapta az energetikai tanúsítványt. Ahogy mondta, 10 évig még az e-tanusitas.eu is megőrzi a dokumentumot digitális formában, így akár a későbbiekben is újra lekérhető.

De a lényeg az, hogy most, hogy már megvan ez a tanúsítvány, elhárult minden akadály, és a lakás eladható. Nagyon remélem, hogy rövid időn belül összejön, és hogy hamarosan egy csinos kis házat is találnak maguknak Vikiék.