Redőny alkatrész javításhoz.

Szponzorált tartalom

redőny alkatrész

redőny alkatrész

Gondok akadtak a redőnnyel és ki kellene cserélni valamelyik részét? Még a legjobb minőségű redőnyökre is ráfér a karbantartás, mint ahogyan mindenre, ami napi szintű használatban van. Hiszen a használatból eredő kopás később komolyabb gondokat is okozhat.

Hol keresgéljünk, ha a meghibásodott redőnyhöz alkatrész kell és egyáltalán érdemes lehet magunknak megjavítani a redőnyt? Nem csak ambíció kérdése a dolog, hiszen az sem mindegy, hogy milyen alkatrészről van szó. Gyakran találkozni a jelenséggel, mikor valaki úgy gondolja, azt a pár ezer forintos alkatrészt ő is ki tudja cserélni, aztán végül a szerelőt kell hívni, mert mégsem úgy alakultak a dolgok, ahogy elképzeltük. Biztos, hogy az alkatrész árával egyenesen arányos a javítás nehézsége? Korántsem!

Számos indokot lehetne felsorolni, hogy miért érdemes az alkatrész cseréjét redőnyös szakemberre bízni, melyek közül talán a legnyomósabb az, hogy nem csak időt, de pénzt is spórolhatunk magunknak. Bizonyára sokan arra gondolnak most, hogy a drágább megoldás sem mindig a legjobb, viszont itt leginkább a szakértelmet fizetjük meg, hiszen az alkatrészekre többségében eleve kedvezményesebb áron juthatunk hozzá a szakemberrel.

Attól függően, hogy milyen redőny alkatrész cserére van szükségünk, úgy célszerű mérlegelni a lehetőségét annak, hogy házilag vagy szakember segítségével történjen a szerelés. Ha úgy érzi valaki, hogy képes rá és minden eszköze megvan hozzá, akkor egy gurtnicsere például sikerrel végződhet. Viszont a redőnylécek cseréjénél jobb az, ha redőnyössel végeztetjük el a munkát.

A leggyakrabban meghibásodó redőny alkatrész a gurtni, zsinór, ami egyben a legtöbbet használt eleme a redőnyöknek. Cseppet sem váratlan, ha az évek során ki kell cserélni. A redőnyöknél többek között a redőnyléc, a záróléc, a redőnypalást, az acéltengely, a lefutó, a tokvég, a feltolásgátló vagy a redőny automata meghibásodása esetén lehet szükség új alkatrészre.

A javításhoz megfelelő alkatrészt vásárolhatunk szaküzletben, online és személyesen, melyek közül utóbbit javasoljuk, ha már egyszer házilag szerelünk. Előnyösebb választás személyesen utánajárni az alkatrésznek, mert akkor pontosan össze tudjuk hasonlítani a meglévő hibás elemmel, s pont ugyanolyat tudunk beszerezni.

Amennyiben a redőny alkatrész beszerzéséhez és beszereléséhez kellene segítség, a Redőnyben Otthon segítségére mindig számíthatunk!